Öffentliche n°1767

Petitionär/in: Sacha André

Fir eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur

Ziel der Petition

Eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur

Beweggründe für die Petition

Den Horesca-Secteur muss säit Méint seng Dieren zouloossen. Trotz enger Verbesserung vun der Situatioun, sollen se elo weider zoubleiwen. Et kann een am Respekt vun allen Mesuren de Secteur partiell erëm opmaachen, wat och fir vill Betriber wichteg wäert sinn, dass se net an d’Faillite ... mehr

abgelaufen  24.03.2021
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Verlauf dieser Petition

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18.05.2021

Beendigungsbescheid

Déclaration de clôture Déclaration de clôture
12.05.2021

Die öffentliche Petition Nr. 1767 wurde am 12-05-2021 abgeschlossen

Begründung der Beendigung: Demande concernant le reclassement en pétition ordinaire restée sans suite

01.04.2021

Anfrage betreffend die Weiterbearbeitung der Petition in Form einer einfachen Petition

31.03.2021

Die öffentliche Petition Nr. 1767 hat das Quorum von 4500 gültigen Unterschriften bis zum 31-03-2021 nicht erreicht. Zahl der gültigen Unterschriften: 330

25.03.2021

Die Frist zum Unterschreiben der öffentlichen Petition Nr. 1767 ist am 25-03-2021 abgelaufen - Zahl der Online-Unterschriften vor Überprüfung: 330

11.02.2021

Die öffentliche Petition Nr. 1767 kann ab dem 11-02-2021 unterschrieben werden

10.02.2021

Zulässigkeitsbescheid

09.02.2021

Die öffentliche Petition Nr. 1767 wurde am 09-02-2021 von der Präsidentenkonferenz für zulässig erklärt

Zulässigkeit : zulässig

Beginn der Unterschriftsphase : 11-02-2021 um 0:00

Ende der Unterschriftsphase : 24-03-2021 um 23:59

09.02.2021

Das Gutachten des Petitionsausschusses vom 09-02-2021 betreffend die Petition Nr. 1767 fällt positiv aus

Gutachten des Petitionsausschusses : positiv

22.01.2021

Die öffentliche Petition Nr. 1767 wurde am 22-01-2021 eingereicht.

Titel der Petition: Fir eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur

Ziel der Petition: Eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur

Gründe für das allgemeine Interesse dieser Petition: Den Horesca-Secteur muss säit Méint seng Dieren zouloossen. Trotz enger Verbesserung vun der Situatioun, sollen se elo weider zoubleiwen. Et kann een am Respekt vun allen Mesuren de Secteur partiell erëm opmaachen, wat och fir vill Betriber wichteg wäert sinn, dass se net an d’Faillite falen. En partiellt Opmaachen géif bedeiten, dass een am Stot an engem Restaurant kënnt zesummen iessen. Wuelwessend, dass et do en administrativen Opwand gëtt, kann dat och kontrolléiert ginn. Mat enger composition de ménage an der carte d’identité kinnt een beleeën, dass een aus engem Stot kennt.Zudeem sollt et erlaabt sinn, dass een 2 weider Leit aus engem Stot kënnt invitéieren ewéi bei sech Heem. Mat dëser Ëmsetzung wier de Risiko sech unzestiechen net méi héich wéi elo mat allen Mesuren bei sech doheem! Wann Dëscher ofgetrennt sinn an/oder en Ofstand vun 2Meter besteet,sinn déi weider Mesuren agehalen an den Infektiounsrisiko wier immens minimal. Parallel dozou kann een natierlech fir all Plaz eng Héchstzuel vun Visiteure definéieren, wéi dat och schonns an den grandes surfaces de Fall ass. Mat enger partieller Ouverture misst och de Staat net esou héich Hellefstellungen opbréngen, wéi dat elo bei enger kompletter Fermeture, wou just den Take-Away erlaabt ass, de Fall ass. Dëst géif Restaurants an hier Aarbechter ënnerstëtzen an och an deem secteur géifen déi nämlecht Secherheetsmesuren gellen wéi an aneren Secteuren.