Ëffentlech n°1599

Petitionnär/in: Andrea De Cillia

Protection des bars et restaurants pendant le Covid-19 via des mesures temporaires

Zil vun der Petitioun

Le but de cette pétition est la demande de: 1- La réduction de la TVA de 17% à 7,5% pour une période temporaire pour relancer et soutenir consommation 2- Le maintien du chômage partiel jusqu’à la fin de l’année 2020 pour préserver l'emploi et éviter des licenciements en boucle, en attendant ... méi

Motivatioun vun der Petitioun

Le moment des réouvertures approche, ce qui est une bonne nouvelle en soit. Mais le risque que de nombreux bars ou restaurants ne survivent pas cette crise il est bien réel. Ces mesures visent à préserver les emplois, mais aussi à assurer la survie de tous nos fournisseurs, producteurs, ... méi

ofgelaf  14.07.2020
18 /4.500
0%
gesammelt Ënnerschrëften

Petitioun deelen

D’Etappe vun dëser Petitioun

Icon process
02.11.2020

Deklaratioun vun der Cloture

28.10.2020

D'ëffentlech Petitioun Nr. 1599 ass den 28-10-2020 ofgeschloss ginn

Motivatioun vun der Cloture: Demande concernant le reclassement en pétition ordinaire restée sans suite

22.09.2020

Ufro fir d'Weiderféieren vun der Petitioun a Form vun enger einfacher Petitioun

16.09.2020

Déi ëffentlech Petitioun Nr. 1599 huet de Seuil vu 4500 Ënnerschrëfte bis den 16-09-2020 net erreecht - Zuel vun den Ënnerschrëften no der Validatioun: 18

16.09.2020

Validéiert elektronesch Ënnerschrëften : 18

15.07.2020

Den Delai fir déi ëffentlech Petitioun Nr. 1599 z'ënnerschreiwen ass den 15-07-2020 ofgelaf - Zuel vun den elektroneschen Ënnerschrëfte virun der Validatioun : 18

24.06.2020

Wéint der Ophiewung vun de Pabeiersënnerschrëfte während dem Etat de Crise fänkt d'Kollekt vu Pabeiersënnerschrëften de 24.06.2020 un an hält den 04.08.2020 um 23:59 op

03.06.2020

Déi ëffentlech Petitioun Nr. 1599 ka vum 03-06-2020 un ënnerschriwwe ginn

02.06.2020

Deklaratioun vun der Recevabilitéit

29.05.2020

D'ëffentlech Petitioun Nr. 1599 gouf den 29-05-2020 vun der Presidentekonferenz als recevabel deklaréiert.

Recevabilitéit: recevabel

Ufank vun der Kollekt vun Ënnerschrëften : 03-06-2020 um 0h00

Schluss vun der Kollekt vun Ënnerschrëften : 14-07-2020 um 23h59

27.05.2020

Den Avis vun der Petitiounskommissioun vum 27-05-2020 iwwert d'ëffentlech Petitioun Nr. 1599 ass positiv

Avis vun der Petitiounskommissioun: positiv

14.05.2020

D'ëffentlech Petitioun Nr. 1599 gouf den 14-05-2020 deposéiert.

Titel vun der Petitioun: Protection des bars et restaurants pendant le Covid-19 via des mesures temporaires

Zil vun der Petitioun: Le but de cette pétition est la demande de:

1- La réduction de la TVA de 17% à 7,5% pour une période temporaire pour relancer et soutenir consommation

2- Le maintien du chômage partiel jusqu’à la fin de l’année 2020 pour préserver l'emploi et éviter des licenciements en boucle, en attendant la reprise des activités

3 - Une exonération totale des charges patronales jusqu'à la fin de l’année 2020, quel que soit le chiffre d’affaires et le nombre de salariés

4 - Une annulation totale des loyers et des charges pendant la période de fermeture pour tous les restaurateurs (sans plafond de chiffre d’affaires et de nombre de salariés)

5 - Une adaptation du montant du loyer en fonction de l'activité réelle jusqu'à fin 2020

6 - Distribution de gants et masques pour le staff pris en charge par l'État

Motivatioun vum generellen Interesse vun der Petitioun:

Le moment des réouvertures approche, ce qui est une bonne nouvelle en soit. Mais le risque que de nombreux bars ou restaurants ne survivent pas cette crise il est bien réel. Ces mesures visent à préserver les emplois, mais aussi à assurer la survie de tous nos fournisseurs, producteurs, agriculteurs, etc.. Ce n'est pas une question de chiffre d'affaires ou de nombre des salariés, ils sont tous dans les mêmes difficultés de trésorerie et tous vont connaître une baisse durable du chiffre d'affaires, liée notamment aux mesures sanitaires, à la baisse du pouvoir d'achat pour certain, à l’absence de touristes pendant les prochains mois et à la peur. Faut aussi tenir compte desc coûts pour l'ouverture, plexiglas et produits sanitaires.